Selanik Yunanistan’ın ikinci büyük kenti; nüfusu 1 milyon civarı.  İsmini Büyük İskender’in kız kardeşinden almış ; Thessalonike. İlk olarak 14. yüzyılda Osmanlı topraklarına katılmış; ta ki Balkan Savaşları’na kadar. Selanik görülmesi gereken yerler listemiz aşağıda efenim.

  1. SULTAN HORTAÇ CAMİSİ: Roma yapısı olan ve Osmanlı tarafından camiye çevrilen yapı, tarihte Bazilika olarak kullanılmış. Bir diğer adı da Yorgo Rotandası’dır.
    Sultan Horaç Camisi
    Sultan Horaç Camisi

    2) ATATÜRK EVİ: Selanik’e gitme sebebim. Beni orada en çok heyecanlandıran yer. Atatürk’in dünyaya geldiği ve bugün müze olarak hizmet veren ev. Giriş ücretsiz. Türkiye Konsolosluğu’nun içinde yer alır. Açılış saati 10:00 bu arada. Benim gibi erkenden gitmeyin.

    ATATÜRK EVİ
    ATATÜRK EVİ’NDEN

    3) BEYAZ KULE: Şehrin simgelerinden sayılan kule; Osmanlı tarafından 16. yüzyılda yaptırılmış. Günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Giriş 4 Euro. Ben girmeyi tercih etmedim ama sahilde olduğu için güzel bir manzarası vardır diye düşünüyorum. Zira yükseliği 34 metre.

    Beyaz Kule
    Beyaz Kule

    4) ARISTOTELES MEYDANI: Şehrin en önemli meydanıdır. İçinde birçok mağaza, cafe ve sanat galerisi mevcut. Sosyalleşmek için Selanik’teki ideal yerlerden.

    Aristoteles Meydanı
    Aristoteles Meydanı

    5) AYASOFYA CAMİSİ: Tanıdık geldi değil mi. Yapı, İstanbul’daki örnek alınarak inşa edilmiş. Yine kiliseden camiye çevrilmiş ve Unesco listesinde.

    Aya Sofya
    Aya Sofya Camisi

    6) BALKAN SAVAŞLARI MÜZESİ: Müze, Selanik’in 25 km dışında ve 1999 yılında hizmete açılmış. Müzede Balkan Savaşlarına ilişkin fotoğraflar ve taş basma resimler sergilenir.

    Savaş Müzesi
    Savaş Müzesi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here