Hangisinden başlasam bilemedim. Bozcaada’nın keyifli mi keyifli meyhanelerinden mi, adaya özgü kurabiye ve dondurmasından mı yoksa adada üretilen, tadı damakta bırakan şaraplardan mı? Bozcaada gezi rehberimin yeme içme bölümüne hoş geldiniz. İşte benim seçtiğim Bozcaada lezzetleri.

Bozcaada lezzetleri - Nevreste
Bozcaada lezzetleri – Nevreste

İçindekiler

1)Bozcaada lezzetleri: Bozcaada Meyhaneleri

Diğerlerinden de bahsedeceğiz ancak öncelikle denediğimiz, tecrübe ettiğimiz Nevreste Bozcaada isimli meyhaneyi ilk sıraya alalım. En az 15 seçenek var adada meyhane için. Hem yorumlara hem de eş dost tavsiyesine bakarak Nevreste’yi tercih ettik. Son derece de memnun kaldık. Ne yedik, ne ödedik hemen onu da yazalım. 6 çeşit meze (deniz mahsulü ağırlıklı), kalamar, patates tava, 35’lik yeni rakı toplamda 360 TL hesap ödedik. Ucuz mu pahalı mı siz karar verin; ancak genelde fiyatlar hemen hemen aynı; hatta görevli arkadaş fiyatların adada fiks olduğunu söyledi. Hizmet ve lezzetten son derece memnun kaldık. O yüzden gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Bunun dışında Simyon, Sandal, Cabalı, Yalova 1940 gibi birçok seçenek var. Seçim sizin.

Bozcaada lezzetleri - Veli Dede Fırını
Bozcaada lezzetleri – Veli Dede Fırını

2)Bozcaada lezzetleri: Veli Dede Fırını

Adanın en ünlü lezzet duraklarından biri Veli Dede. 1878’e kadar gidiyor tarihi. En önemli lezzeti adaya özgü kurabiyeleri. Kesinlikle denemeniz gereken yerlerden.

Bozcaada lezzetleri - Çiçek Pastanesi
Bozcaada lezzetleri – Çiçek Pastanesi

3)Bozcaada lezzetleri: Çiçek Pastanesi

Bozcaada’nın bir diğer önemli pastanesi, yine köklü bir tarihi ve hikayesi olan Çiçek Pastanesi. Biz dondurma denedik Çiçek Pastanesi’nde. Damla sakızlı tavsiyedir.

Bozcaada lezzetleri - Çınaraltı Çay Bahçesi
Bozcaada lezzetleri – Çınaraltı Çay Bahçesi – bozcaadan.com’dan alınmıştır

4)Bozcaada lezzetleri: Çınaraltı Çay Bahçesi

Merkezde yer alan meşhur Çınar ağacının altında soluklanıp bir çay içmek herhalde adaya geldikten sonra yapılacak ilk şeylerden. En azından biz öyle yaptık.  

Bozcaada lezzetleri - Bo'boz
Bozcaada lezzetleri – Bo’boz – bozcaadan.com’dan alınmıştır

5)Bozcaada lezzetleri: Bo’boz

Adanın meşhur sandviç durağı. Yok denemediğimiz için çok da detaylı yazamayacağım ancak sadece şunu söyleyeyim. Özellikle gün batımı için Polente’ye çıkmadan önce birçok kişinin uğrak yeri. Biz öncesinde karnımızı doyurduğumuz için burayı deneyemedik.

 Bozcaada lezzetleri - Madam'ın Kahvesi
Bozcaada lezzetleri – Madam’ın Kahvesi

6)Bozcaada lezzetleri: Bozcaada Kahve mekanları

Kahve tutkunları olarak bizim tercihimiz Madam’ın Kahvesi oldu. Eşsiz Bozcaada sokaklarında, leziz mi leziz kahve ve tabi ki ambiansı süsleyen çok güzel şarkılar eşliğinde kahvemizi yudumladık. Mekanın çıkış noktası Madam Panoyata Hanım ve onun lezzetleri. Adaya özgü kahvelerin yanı sıra ikram olarak verilen kurabiyeler de akılda ve damakta kalıyor. İşletmeci Burak Bey’in sohbeti de son derece keyifli. Dolayısıyla bizim tercihimiz Madam’ın Kahvesi oldu. Bir diğer seçenek de Coffee Shelter. Oraya da bir göz atın derim.

 Bozcaada lezzetleri - Madam'ın Kahvesi
Bozcaada lezzetleri – Madam’ın Kahvesi

7)Bozcaada lezzetleri: Bozcaada reçelleri ve meşhur ada kahvaltısı

Bozcaada deyince ilk akla gelenlerden adanın meşhur reçelleri. Ben, portakal ve havuç reçelini denedim kaldığımız otelde. Son derece lezzetliydi. Bir de domates reçeli varmış ancak onu denemedim. Gittiğinizde siz deneyin.

  Bozcaada lezzetleri - Evren Butik Otel
Bozcaada lezzetleri – Evren Butik Otel

Kahvaltı konusunda da, yukarıda belirttiğim gibi kalacağınız otellerde konsept oda + kahvaltı, dolayısıyla otelin kahvaltısına bir bakın derim. Adanın meşhur reçelleri, bizzat adada yetişen domates, biberi, peyniri, mis kokulu ekmekleri ile kahvaltı ayrı bir keyif Bozcaada’da. Birçok seçenek var kahvaltı için ama en popülerlerinden biri Patiska Bozcaada. Bir dönem Bebek’te de hizmet veriyorlardı. Orada deneme şansımız olmuştu ve gerçekten iyiydi. Maya, Asude Ada, Lalezar da ön plana çıkan diğer seçeneklerden.

8)Bozcaada lezzetleri: Şükrü Usta Zeytinyağlı Ev Yemekleri

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ev yemekleri için hemen çınarın orada bulunan Şükrü Usta’yı denedik. Lezzet konusunda bir sıkıntı yok, mekan neredeyse tamamen dolu, masa bulamıyorsunuz. Ancak bize biraz pahalı geldi. Az çorba, bir tabak bulgur pilavı, bir tabak arnavut ciğeri, bir tabak kızartma ve bir kutu kola için 60 TL hesap ödedik. Lezzet için olumsuz bir youmum yok ancak bir daha gider miyim; hayır. Seçim sizin.

Üç günlük Bozcaada seyahatimizde ancak bu lezzetleri tattık, denedik. Bir daha ki gidişimizde Ada dönercisinden döner yiyip, balık ekmek satan yerlerden balık deneyeceğiz. Ayrıca lezzetli pizza yapan birkaç yer duyduk. Hepsi aklımızda. Ancak bu sefer sadece yukarıdakilerle yetindik:)

Bu yazımı beğendiyseniz sizi mutfağıyla güzel başka bir yere alalım. Tabi ki buyurun Adana gezi rehberine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here