Adana gezi rehberi. Uzun bir aradan sonra tekrar yollara düşme vakti geldi deyip; keskin Şubat soğuğundan sıcak iklimlere inme çabası ve tabi ki ülkenin can yakan lezzetlerini yerinde tatma hayali, arzusu içinde hızlı bir karar ile aldık Adana uçak biletlerini. Adana’ya gitmişken de yörük çadırlarında kahvaltı etmemek olmaz deyip, bir de yanına Mersin ekledik mi… Ohhh mis.

Adana’nın eşsiz ciğeri, kebabı,  bizi aşırı dozda mutlu eden şehir parkı ve Silifke’nin tatlı havası ile keyifli bir tatil sonunda kürkçü dükkanı ve hoş geldin Pazartesi sendromu…

Detaylara geçmeden önce ekipten bahsetmeliyim. Evlilik kervanına girmiş bir adam olarak; tabi ki yalnız ve erkek erkeğe seyahatler hayal oldu artık. Sırt çantasını ikiledik, yollara hatun ile birlikte düşmeye başladık. İlk seyahatimize de can dost, Iğdır’ın asi çocuğu Timuçin ve eşi Zeynep eşlik etti. En kalabalık ama çok da keyif aldığımız bir gezi oldu. Hatta hemen yeni planlar da yapıldı. Nisan da aynı ekip Eskişehir’deyiz.

Cumartesi sabaha karşı Atatürk Havaalanı’ndan 1 saat 5 dakikalık uçuşla Adana Şakirpaşa Hava alanı’na indik. Sabahın 4’ünde Adana’daydık. Önceden kiraladığımız arabayı teslim alıp; planımız dahilinde ilk durak olan Mersin’e doğru yola çıktık. Mersin gezi rehberi için tık tık.

İçindekiler

1) Adana Gezi Rehberi: ADANA

Üstad Yaşar Kemal’in Adana’sı her daim merak ettiğim ancak bir türlü fırsat bulup gelemediğim bir şehirdi. Mezitli-Adana arası 110 kmlik yolculuk sonrası tüm yorgunluğa rağmen meraklı gözlerle Adana’da konaklama yapacağımız IBIS OTEL’e vardık. Bu arada fiyat çift kişilik oda 97 TL.

Adana Gezi Rehberi
Adana Gezi Rehberi

2)Adana Gezi Rehberi: GEZİLECEK YERLER

2.1) KAZANCILAR ÇARŞISI

Adana’ya hızlı bir giriş yapalım diyerek; otelde dinlendikten sonra soluğu Tarihi Kazancılar Çarşısı’nda alıyoruz. Çarşı, Adana’nın en eski ve en önemli noktalarından biri olup, içinde Adana’ya has lezzetleri satın alabileceğiniz dükkanlar mevcut. Çarşıyı ertesi gün gündüz gözüyle gezeceğimiz için direk Kazancılar Kebaba gittik. Heyecan had safhada. Kebaplar, ciğerler söylendi. Aşırı dozda et yüklemesi yapıldı, yanında da Kazancılar’ın fasıl grubu… Mekan kapanana kadar kaldık. Etin tadı hala damaklarda.

Adana Gezi Rehberi
Adana Gezi Rehberi

2.2)SABANCI MERKEZ CAMİ

Sabah ilk iş Kazım Büfe’de mideleri doldurduktan sonra Sabancı Merkez Cami’ye gidiyoruz. Cami, yapımına 1989 yılında başlanıp, sonrasında yarım kaldığı için Sabancı Ailesi’nin desteğiyle 1999 yılında yapımı tamamlanıp ibadete açılmış. Merkez Park ve Seyhan Nehri yanında yer alan cami, devasa görünümüyle şehrin birçok yerinden selamlıyor sizleri.

Adana Gezi Rehberi
Adana Gezi Rehberi

2.3)MERKEZ PARK

İşte burada ayrı bir parantez açmak boynumuzun borcu. Allahım bu ne güzel bir parktır. Yemyeşil, tertemiz, portakal ağaçlarıyla dolu. Hem de Seyhan Nehri’ne sırtını dayamış, tüm güzelliğiyle sizi bekliyor. İlk düşündüğümüz şey bu park İstanbul’da olsa, kesin mangal yakan, parkın canına okuyan insanların her hafta sonu dolup taştığı bir yer olacağı yönünde. Ama Adana’nın insanı yeşilin bilincinde ve gereken değeri göstermiş yeşile. Park 33 hektar olup, 2004’te açılmış. Parkta otururken, Amsterdam seyahatinde gidip huzur bulduğumuz Vondelpark’a da bir selam çakmayı ihmal etmiyoruz.

Adana Gezi Rehberi
Adana Gezi Rehberi

2.4)TAŞKÖPRÜ

Rivayete göre Roma döneminde yaptırılan Taşköprü, günümüzde araç trafiğine kapatılıp, Adana’ya gittiğinizde merak edip yürüyerek geçeceğiniz simge bir yapı.

2.5)BÜYÜK SAAT KULESİ

Şehrin diğer önemli simgelerinden biri eski Adana’da yer alan tarihi Büyük Saat Kulesi. Kule 1881’de dönemin valisi Ziya Paşa tarafından yaptırılmış, 1925 yılında ise Almanya’dan getirilen saat, kuleye monte edilmiş.

2.6)ULU CAMİ

Adana’nın en eski camisi Ulu Cami. Yapım yılı 16. yüzyıla dayanıyor. Adana seyahatinizdeki önemli noktalardan biri.

3)Adana Gezi Rehberi: ADANA LEZZETLERİ

Kazancılar Çarşısı’ndaki Kazancılar Kebap yukarıda da belirttiğim gibi ilk durak oldu. Ziyafete Cumartesi akşamı orada başladık. Pazar sabahı kahvaltı için meşhur Kazım Büfe’ye gidip muzlu süt ve karışık tost ile lezzet bayramımız devam etti. Muzlu süte bayıldık. Akşam uçağı 23:05’te olduğuna göre daha iki posta daha ciğer kebap yemenin hesapları yapıldı tabi hemen. Öğlen Tripadvisor yorumlarına bakarak Ciğerci Birbiçer’e gittik ve çıta biraz daha yükseldi, lezzet katsayısı biraz daha arttı. Şiddetle tavsiye edilir. Kazancılar’daki ciğerin daha fenası var burada. Kapanışı ise Muzzy Ocakbaşı’nda yapıyoruz. Sonrası İstanbul, Pazartesi sendromu.

Adana Gezi Rehberi
Adana Gezi Rehberi

Bizim Adana-Mersin hafta sonu kaçamağımız bu şekilde oldu. Çok keyifli iki gün geçirdik, kilo aldık, yedik, içtik, eğlendik. İstanbul’un keşmekeşinden biraz da olsa uzaklaşmak isterseniz, bu plan tam size göre.

4)Adana Gezi Rehberi: ULAŞIM & KONAKLAMA

Birçok hava yolu şirketinin günlük uçuşlarını bulabilirsiniz. Bizim tercihimiz THY oldu. Yaklaşık 1 saat 5 dakikalık uçuşun ardından Adana Şakirpaşa Havaalanı’na vardık. Konaklama için tercihimiz de Ibis Otel oldu. Eğer seyahat edeceğimiz şehirde Ibis Otel var ise genellikle tercih ediyoruz. Zira standart bir konsepte sahip bu oteller. Herhangi bir sürpriz yaşamamak adına tercihimiz Ibis Otel oluyor.

Bu yazımı beğendiyseniz sizi Eskişehir Gezi Rehberi için böyle alalım.

1 COMMENT

  1. Eski adana’ ya, yani tarihi sur içindeki eski yerleşim yerlerine gidin. sokaktan seyyar şırdan ve işkembe dolması yiyin. yine seyyar salgam ve turşucular var. ama en fazla çeşidi, seyhan nehri üzerindeki sabancı cami önünde bulabilirsiniz, oradan yiyin. kebap için salaş yerleri tercih edin. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ kampüsünde kalan baraj gölüne gidin.ULU CAMİyi veTAŞ köprüyü mutLaka görün. yüreğir’ deki roma ve selçuklu dönem eserlerini de görebilirsiniz.
    Aile oteli arıyorsanız SAYDAM OTEL den rezervasyon yapın pişman olmuyacaksınız cana yakın bir işletme

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here