GOVEGO

Seyahat etmeyi, yeni yerler keşfetmeyi, Türkiye’nin ve Dünya’nın tüm güzelliklerini yakından görmeyi ve deneyimlemeyi seven biri olarak sık sık seyahatler gerçekleştiren ben, yakın bir zamanda bir arkadaşımın da daveti üzerine Ankara’ya gitmeye karar verdim. Yalnız bu kez farklı bir şekilde biletimi almak istedim çünkü yakınlarımdaki otobüs firması bayii kapanmıştı. Ayrıca firma firma gezip fiyat ve saat sormak da artık beni yoruyor ve sıkıcı geliyordu. Daha önce internet üzerinden herhangi bir alışveriş yapmamış biri olarak online bilet almaya karar verdim. Ve geçtim bilgisayarımın başına. Hangi firmalar Ankara’ya sefer düzenliyor, sefer saatleri nedir en ufak bir fikrim yoktu. Böylece başladım bilet arayışına.

Govego.com ile Nasıl Tanıştım?

Online bilet satan pek çok seyahat sitesi bulunmaktaydı, hangisinden almalıydım? Hangisi en güvenilirdir? Bu sorular kafamda gezinirken Govego adlı bir online bilet satış sitesine denk geldim. İlk sayfadaki tanıtım videosunda tüm tatlılığı ve içten gülümsemesiyle Alp Kırşan karşımdaydı ve Govego’nun tanıtımını yapıyordu. Yıllardır ekranları dolduran ve Türkiye’ye imzasını atmış özel programlar ve yayınlar düzenleyen Acun Ilıcalı’ya ait olduğunu anladığım bu siteye hemen ısınmış kendimi bir vatandaş olarak bir şekilde güvende ve doğru adreste hissetmiştim. Artık ‘’Güvenmeli miyim?’’ sorusu uçmuştu kafamdan. Çünkü Türkiye’de ilklere imza atan bir alt yapıdan gelen bu siteye sonuna kadar güvenebilirdim. Bu düşüncelerle rahatlamış bir şekilde tıkladım arama butonundaki İstanbul – Ankara seferlerini araştırmaya.

Karşıma Metro Turizm’inden tutunda adını bile yeni duyduğum yaklaşık 30 firma çıktı. Tek tıkla kalkış saatine ya da fiyata göre azdan çoğa sıralama yaptım, otobüs özelliklerine baktım ve bana en uygun bileti alacakken aynı sayfada bu güzergah için en uygun uçak biletinin fiyat önerisini de gördüm. Üzerine tıkladığımda ise önemde İstanbul – Ankara uçak seferleri listelendi. Fiyatlar uygun geldiği için otobüs yerine uçakla gitmeyi tercih ettim ve uçak seferlerini inceleyip bana uygun olan uçak biletini seçtim.

Bu arada bilet alırken yolcu bilgilerini doldurmak benim için hep zahmet olmuştur. Ancak govego bunu da ortadan kaldırmış. Yolcu Listem uygulaması ile bilgilerinizi bir kez dolduruyorsunuz ve tekrar yolculuk yapmak istediğinizde listenizden yolcu ismini seçmeniz yeterli oluyor. Daha ne olsun!

Bundan sonra mobil uygulamasını da indireceğim Govego’nun. Uçak ya da bir İstanbullu olarak İDO ile yapacağım seyahatlerde de biletimi hiç yorulmadan dakikalar içinde güven içinde alacağım. Çok çalışıp kazandığımı gezmelere harcayan ben için daha iyi ne olabilir ki, söyler misiniz?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here