Bildiğiniz gibi geçen ay blogda benim de sıkı takipçisi olduğum gezginlerin hikayelerine yer vermeye başladım. Konsept ‘Her Ay Bir Gezgin’ İlk konuk dünya turu kapsamında; Amazon’da yakaladığım ve beni kırmayıp bloğuma konuk olan Rotasız Seyyah, Mehmet Genç oldu. Bu ay kime yer versem diye düşünürken sevgili Kerimcan’a ulaştım. Sağ olsun o da teklifimi kabul etti.

Bu ay ‘Her Ay Bir Gezgin’in konuğu, keyifli yazılarıyla önemli seyahat bloglarından ‘I Can Travel‘a hayat veren, gezginimiz Kerimcan Akduman.

Kendini bir ‘Şehir Gezgini’ olarak tanımlayan Kerimcan, 4 kıta, 40’dan fazla ülke gezdi, dünya turu hız kesmeden devam ediyor. Şuan Brezilya’da.


1) Kerimcan Akduman kimdir? Gezginlik öncesi klasik yaşam öyküsü…

-İstanbul’da doğdum büyüdüm. Okul sonrası 7 sene reklamcılık yaptım. Gezginlik öncesi diye bir dönem yok açıkcası hayatımda.juan-de-fuca


2) Yollara düşme fikri ve başlangıç nasıl oldu?

-19 yaşında dil öğrenmek için yurt dışına gittim. Sonra da sürekli seyahat etmeye başladım.


3) Benim de en sık takip ettiğim seyahat blogları arasında ‘I Can Travel’ Bildiğim kadarıyla 2008 yılından beri yazıyorsun. Seni blog yazmaya iten sebepler vardır illa ki. Nedir ‘I Can Travel’ın hikayesi? Seyahat bloğu yazarları için birkaç tavsiye istesem. (İtiraf ediyorum; özellikle kendim için bir ricadır bu)

-Ne yapalım ne edelim diye soran çok oluyordu. Bir gün bir arkadaşım şu seyahatlerini bir bloğa yazsana dedi. Öyle başladı. Tavsiyelere gelince; Bolca okusunlar, seyahat etsinler, görsel içerik konusunda en azından standart üzerinde bir kalite yakalasınlar, bedava gezmek icin bu işi yapıyorlarsa da kapatıp gitsinler.

japonyada-snowboard


4) ‘360/Dünya Turu’ndan bahsedelim biraz. Bunu bir proje olarak adlandırsak; yanlış olmaz sanırım. Nasıl doğdu bu proje ve neden 360? Ayrıca ne kadar daha devam edecek?

-Bir çocukluk hayaliydi. Kendimi ve hayatımı hazırlamak vakit aldı. Mart başına kadar devam edecek.


5) Yeni projeler, planlar var mı? Mesela seni bir gün Antartika’da görebilir miyiz?

-Plan bol. Antartika bunlardan biri ancak 360’ın bütçesini baya aşıyor. Başka zaman artık.

vancouver-maratonu


6)Sanırım en sık karşılaştığın sorulardan biridir maliyet konusu. Seyahat masraflarını nasıl karşılıyorsun. Her ülke/şehrin dinamiklerinin farklı olduğunu biliyorum. Ortalama bir aylık maliyet vardır sanırım. En azından dünya turu yapacaklar için de bir fikir olsun vereceğin rakam.

-Çalıştım biriktirdim, hala da calışıyorum. Günlük 30 dolar bütçem vardı. Kimi yerde azalıyor kimi yerde artıyor bu.


7)’En’lerin var mı? En beğendiğin, zorlandığın şehir, ülke, yemek vs.

En iyi doğa: Amazonlar

En iyi kültür: Japonya

En iyi şehir: Cape Town

En iyi yemek: Japonya


8) Hiç pişman olup; geri dönmek istediğin anlar oldu mu?

-1-2 defa aklımdan geçti. Sonra kendime kızıp yola devam ettim.


lesotho

9)Henüz yola çıkmayanlar için ne söyleyebilirsin.

-Hayal kurup, onu kovalasınlar.

Sevgiler…


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here