Erikli Kampı. Geçtiğimiz hafta kamp için Yalova’nın Teşvikiye ilçesinde yer alan Erikli’ye gittik. Hem İstanbul’a çok uzak olmaması hem de şehir hayatından uzak, yemyeşil bir doğanın içinde 2 gün geçirdik.
Baştan söyleyeyim başarabilirsem bu kez yazıyı kısa tutup; fotoğraflara daha çok yer vereceğim. Tabiatın güzelliğini en güzel fotoğraflar anlatır.
Dedim ya şehirden uzak diye; öyle uzak ki Erikli’de bir yerden sonra telefon çekmiyor. Hatta kamp dönüşü ertesi gün instagrama birkaç foto yükledikten sonra, yakınından haber alamayan biri bana ulaştı. Yer etiketinden beni bulup merak içinde yazmış. Erikli’ye kampa gelen kuzeninden bir gündür haber alamıyormuş. Telefonun çekmediğini söyleyince bir nebze olsun rahatladı.
Gelelim bizim kampa. Ekip bu kez 3 kişi, 2 çadır, tek araba. Malzemeleri doldurduktan sonra düştük yollara.
İçindekiler
1) Erikli Kampı: ÇİFTE ŞELALE
Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuğun ardından Erikli’de yer alan bir kamping alanına vardık. Alandan birkaç kilometre yukarıda ‘Çifte Şelale’ adında altlı üstlü 2 şelale karşılıyor sizi. Trekking için de ideal olan şelale güzergahı çok uzun olmasa da yokuş olduğu için sizi terletiyor ama yolun sonunda şelaleleri görünce ‘iyi ki yorulmuşum’ diyorsunuz. Bu arada buz gibi suya girip serinlemek de pastanın kreması. Aklınızda olsun. Bölgede çay bahçesi, restorant, wc bulunuyor. Hem bu imkanlar hem de doğal güzellikleri sayesinde şelaleler özellikle günübirlikçilerin uğrak noktalarından.
2) Erikli Kampı: KAMP ALANI DETAYLARI
Kamp için bizim tercihimiz ‘Çifte Şelale’nin olduğu bölgedeki paralı kamp alanı oldu. Kişi başı 10 TL veriyorsunuz girişte.
Kamp alanında mutfak, wc ve çadır kurmak için belirlenmiş alanlar var. Alanın ortasından dere geçiyor. Biz de çadırımızı derenin yanına kurduk ki sinekler dışında ortam çok keyifliydi. Buz gibi su, dere ve kurbağaların bitmeyen senfonisi; bir de kuş sesleri. Alanda dilerseniz 30 TL verip, kamp ateşi yakmak için özel olarak kesilmiş bir el arabası odun alabiliyorsunuz. İlginç bir hizmet. Ayrıca elektrik var.
Yukarıda bahsettiğim gibi çadırdan ayrılıp ağır tempo 20 dakikalık bir yürüyüş ile şelaleleri görebiliyorsunuz. Ayrıca yaklaşık 1 km aşağıda Dipsiz Göl var. İsterseniz göl etrafında da kimseye para ödemeden kamp atabilirsiniz.
3) Erikli Kampı: ULAŞIM
Erikli , İstanbul’dan Osmangazi Köprüsü istikametinden 1,5-2 saatte rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir konumda. Yalova’nın Çınarcık İlçesi’ne bağlı Teşviki’ye köyünde yer alıyor. Kamp için yiyecek içecek alışverişi yapacaksanız; yaylaya çıkmadan önce Teşvikiye ya da Çınarcık’ta alışverişinizi yapmalısınız.
Genel olarak; Erikli hafta sonu için kamp-trekking konusunda ideal bir seçim. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Bu yazımı beğendiyseniz, sizi bir diğer kamp yazımıza alalım. Ballıkayalar Gezi Rehberi için tık tık.
Gökhan Bey merhaba,
Bugüne kadar tüm yazılarınızı, corabıdelikadam ın tüm gezilerini dikkatle takip edip rotalarınızı kendimce icra etmeye özen gösterdim. Kampın ruhunu, kampçının doğasını göz önüne aldığımızda var olan doğal güzellikler ve insanın doğaya bırakılması ve sonrasındaki teknolojik gelişmelerden asimile olması mıdır bilemiyorum ama yanınızda küçük tüp taşımak bu doğal dengeye aykırı görünüyor mu? Eleştiri olsun laf olsun torba olsun diye yazmıyorum ancak sizin gibi bir gezginin ve kampçının çantasında küçük tüp????? Ben kampın, kampçının minimum düzeyde teknolojiyi yanında taşımasından yanayım sizin bu konudaki görüşleri benim için çok değerli. Umarım değerli vaktinizi ayırıp bahse konu olan yoruma değerli görüşlerinizi belirtirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Ersan Bey,
Öncelikle kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Biz biraz keyfimize düşkünüz; çay kahve anlamında. Eşimle birlikte gittiğimiz kamplarda tüp olmazsa olmazlardan. Tüpte çayımızı, kahvemizi pişiriyoruz sık sık. Aksi takdirde sönmeyen bir ateş yakmamız gerekiyor. Amacımız yaptığımız her kamp attığımız her adımda maksimum çevre bilinci ile hareket etmek.
Saygılar, bol kamplı günler diliyorum:)