Benim gibi sıkça seyahat eden biriyseniz ya da yoğun iş temposundan vakit bulup da haberleri takip edemiyorsanız; işte size çözümü: Ontrava. Hem rutininize devam edip hem de gündemi kaçırıp gerisinde kalmamak için bir göz atın derim. 

Bildiğiniz gibi okuma kültürü gün geçtikçe azalıyor ve insanlar artık daha çok video izleyerek haberleri takip etmeyi tercih ediyorlar. Bununla birlikte gündemin yoğunluğu, sosyal medyanın hızı ile birleşince insan hangi birine yetişeceğini şaşırıyor. Haliyle bu haberlerin çoğu da okunmadan yok olup gidiyor. 

MOBİL UYGULAMA İLE HER YERDEN HABER

Yoğun seyahat ve iş temposundan dolayı vakit bulup gündemin gerisinde kalıyordum; nihayet çözümü buldum. Bir gün App Store’da gezinirken favori uygulamalar arasında denk geldiğim Ontrava.com haber sitesinin mobil uygulamasını görünce inceledim ve aradığım uygulamanın tam olarak bu olduğuna karar verdim. Nihayet günlük tempomu bozmadan gündemi takip edebileceğim bir mobil platform bulmuştum.

‘En fazla 3 dakikada okunan iş ve yaşam haberleri’ sloganını gördüğüm anda yenilikçi bir anlayışla yola çıkan bu uygulamanın haber siteleri ve sosyal medya arasında sıkışan insanların derdine çare olabileceğini anladım. Uygulamayı indirdikten sonra haberlere göz gezdirdim. Ontrava beni pratik ve şık arayüzü ile oldukça cezbetti.

10 MADDEDE GÜNDEMİN NABZINI TUT

Bir süre haberlere baktıktan sonra uygulamada sağ alt köşedeki kahve sembolü dikkatimi çekti. Bu sekmede gün içerisinde meydana gelen en önemli haberler 10 maddede derleniyor. Gündemin özeti niteliğindeki bu bölüme #OntravaKahveniz adı verilmiş.

İş çıkışına doğru telefon ya da tabletinize gelen “Kahveniz hazır” bildirimiyle de gündemi kısa ve öz olarak takip etmemize de olanak sağlıyor uygulama. Bu bölümü her gün düzenli takibe aldıktan sonra anladım ki insanlar aslında birçok gereksiz bilgiyle meşgul ediliyor ve gerçekten neyin önemli neyin önemsiz olduğunu ayırt edemez hale geliyor. Ontrava ise bir haber sitesinden ne bekleniyorsa onu vererek kullanıcılarına en iyi şekilde hizmet ediyor.

Gündemin bunaltıcı yoğunluğundan sıkıldığım bir günde ise kategoriler sekmesinde tatlı haberler’e denk geldim. Normalde alışık olduğumuz ekonomi, kültür&sanat, iş dünyası ya da dünya kategorilerinin yanında böyle bir kategori var. Okunduğu zaman insanın tebessüm etmesini sağlayacak ve yine en fazla 3 dakikada okunabilir haberleriyle okuyucuya ulaşmak için farklı bir yöntem var.

SİZ DE YAZAR OLABİLİRSİNİZ

Ontrava’yı okudukça fark ettiğim bir detay da yazarlarının çeşitliliği oldu. Bu fazlalığın sırrını da öğrendim. “Çekirdek Yazarlık” adında bir program mevcut ve yazılarını düzenli olarak yayımlamak isteyen yazarların kendi isimleriyle Ontrava üzerinden büyük bir okuyucu kitlesine seslenme şansı var. Bu program yazma konusunda kendini geliştirmek isteyen insanlar için de bulunmaz bir fırsat oluştururken aynı zamanda sosyal sorumluluk adına insanlara bir umut ışığı da oluyor.

Siz de böyle bir platformun parçası olmak için ontrava.com’u şimdi takibe alabilir, iOS&Android uygulamalarını telefonlarınıza indirebilirsiniz! Eminim siz de çok seveceksiniz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here